Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
ogórek 2
jajko ugotowane na twardo 7
czosnek 4-5 ząbki
sól
pieprz
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa

Ryż gotujemy w dobrze osolonej wodzie, studzimy przekładamy do miski dodajemy ogórki ( ogórki mają być ze skórką - nie obrane ) pokrojone w drobną kostkę następnie dodajemy jaja także skrojone w kostkę. Na koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodajemy majonez ( wedle uznania) i przyprawiamy solą i pieprzem. Można dodać troszkę pokrojonej drobniutko zielonej natki pietruszki. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak