Sposób przygotowania

Drożdże wymieszać z ciepłym mlekiem i 1 łyżką cukru. Do mąki wsypać sól i cukier, wbić jajka, wlać rozczyn i roztopioną i ostudzoną lekko palmę. Wyrobić gładkie ciasto. Zostawić na 1-2 godziny w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Jak ciasto podwoi swoją objętość, formować małe wałeczki. Brać po 3, złączyć je i spleść w warkocze. Posmarować ciepłą wodą i posypać cukrem. Piec ok.15 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    oh pysznie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    fajnie wygklada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !