Sposób przygotowania

Z mąki, margaryny, żółtek, śmietany, soli i proszku do pieczenia zagnieść ciasto kruche. Schłodzić ok 60 minut w lodówce. Ciasto rozwałkować i wylepić foremki do babeczek. Piec ok 10-15 minut. Śledzie wymoczyć i osuszyć. Dobre są też śledzie z zalewy octowej. Każdy płat zwinąć w rulonik. Ogórki i paprykę osączyć z zalewy i pokroić w słupki. Pieczarki także osączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić na ćwiartki. Oprószyć solą i pieprzem. Babeczki napełniać przygotowanymi składnikami. Przygotować sos ze śmietany i majonezu. Cebulę obrać i drobno posiekać. Dodać cebulę i groszek doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Przygotowane babeczki podawać ze sosem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !