Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ananas w kieszonce schabowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 plastry
ananas z puszki 4 plastry
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1 łyżka
jajko do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ananas w kieszonce schabowej

Plastry schabu powinny być takiej grubości, by można w nich zrobić kieszonkę. Lekko je rozbić oprószyć solą i pieprzem. Do kieszeni włożyć plaster ananasa, wiórek masła, spiąć wykałaczką .Panierować w roztrzepanym jajku i bułce , smażyć na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 20.06.2011 09:28
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak