Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kuczaka ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Filet z piersi kurczaka bez kości 6 szt.
szpinak 45 dag
twaróg 1/2 kostka
masło 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
jajko 1 szt.
olej
sól
pieprz
mąka 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kuczaka ze szpinakiem

1. Ser pokrój w kostkę. Czosnek obierz, posiekaj. Masło stop na patelni, wrzuć szpinak, chwilę podduś. Ostudź.
2. Filety z kurczaka umyj, osusz lekko rozkrój wzdłuż. Rozbij, posyp z obydwu stron solą i pieprzem. Na środku każdego plastra mięsa nałóż masę szpinakową, ciasno zwiń. jajko roztrzep ze szczyptą soli. Mąkę i bułkę tartą wysyp na talerzyki.
3. Roladki panieruj w mące, jajku i bułce tartej. Dużą ilość oleju rozgrzej na patelni, włóż roladki, smaż 8-10 min. Podawaj np. z ryżem i ogórkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 02.08.2012 06:02
dobre
gosia1988 21.06.2012 14:31
super
Emilia22 20.06.2011 08:19
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak