Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bukiet warzyw z sosem czosnkowym

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokul swiezy 1 szt.
pomidor 1 szt.
rzodkiewki pęczek
szczypior pęczek
czosnek 3 ząbki
majonez tradycyjny 5 łyżek
jogurt naturalny 5 łyżek
Pieprz biały mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Bukiet warzyw z sosem czosnkowym

Wszystkie warzywa umyć pod bieżącą wodą i osuszyć. Brokuł podzielić na różyczki i ugotować na półtwardo w osolonej wodzie. Ostudzić. Pomidory pokroić na ósemki, rzodkiewki na plastry, szczypior - posiekać.

W szklanym naczyniu wymieszać majonez z jogurtem naturalnym. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawić do smaku solą i białym pieprzem.

Na dużym okrągłym talerzu układać tworząc okręgi od strony zewnętrznej: różyczki brokuła, pomidory na przemian z rzodkiewką i na samym środku sos. Posypać szczypiorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 05.08.2012 11:58
koniecznie jeszcze kalafior
stokrotka 08.04.2012 19:03
świetne
elaa 25.02.2012 14:15
extra aranżacja
Mariusz10 27.08.2011 18:46
smaczne!
Gosia40 22.07.2011 11:59
Samo zdrowie!
aguus 09.07.2011 13:59
Lekka i pełna witamin kolacja!
pawel6 26.06.2011 10:01
Bardzo lubię połączenie warzyw i sosu czosnkowego:)
Misiek1 24.06.2011 22:22
Zdrowe i smaczne:)
MAR3STA 20.06.2011 20:59
zdrowe jedzonko;)
Małgorzata113 20.06.2011 08:12
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak