Sposób przygotowania

Królika dokładnie oczyścić, podzielić na 8 części. Czosnek i cebulę obrać, posiekać, dodać do królika. Całość zamarynować w przyprawach, odstawić na 3 h do lodówki. Następnie tak przygotowane mięso, podsmażyć na patelni przez ok 10 min. Przełożyć do brytfanny i zalać wodą i winem wytrawnym. Dusić pod przykryciem ok 1 h. Warzywa, obrać i umyć. Zetrzeć na tarce jarzynowej, por i natkę pietruszki drobno posiekać. Na patelni roztopić masło, dodać pokrojone warzywa, przyprawić i podlać wodą. Dusić przez ok 10 min. W miseczce przygotować zawiesinę z wody i mąki, zagęścić sos,doprawić do smaku. Tak przygotowanego królika podawać na warzywach z dodatkiem sosu i ziemniaków.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    aż ślinka cieknie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    slicznie sie prezentuje
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Królik rewelacyjnie przyrządzony:)
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    pomysłowe
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pyszności:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Wieki nie jadłam mięsa z królika.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !