Sposób przygotowania

Truskawki zmiksować blenderem, dodać mleko. Jajka sparzyć, oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem. Śmietanę ubić. Wszystkie składniki połączyć, dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do maszynki do lodów włączyć na 30 min, dołożyć zmielonych migdałów oraz amaretto. Po tym czasie włożyć masę do zamrażarki na ok 1 h.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wyglądają świetnie
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Pięknie wyglądaj:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super, tylko maszynki do lodow mi brakuje :)
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Takich lodów nie potrafiłabym odmówić:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    piękne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lody są super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygladają smakowicie:)musze wypróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Niedawno kupiłam maszynkę do lodów, to z chęcią skorzystam z przepisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    suuuuper, szkoda tylko że nie mam takiej maszynki :(
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Niebo w "gębie"!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !