Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lody migdałowo-truskawkowe

4.0
(27)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 300 g
migdały zmielone 100 g
amaretto 1 łyżka
żółtko jajek 2 szt
śmietana 200 g
cukier 3/4 szklanki
mleko 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Lody migdałowo-truskawkowe

Truskawki zmiksować blenderem, dodać mleko. Jajka sparzyć, oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem. Śmietanę ubić. Wszystkie składniki połączyć, dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do maszynki do lodów włączyć na 30 min, dołożyć zmielonych migdałów oraz amaretto. Po tym czasie włożyć masę do zamrażarki na ok 1 h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 02.06.2012 13:06
Niebo w "gębie"!!!
RenataZ-et 08.09.2011 20:49
suuuuper, szkoda tylko że nie mam takiej maszynki :(
Beatris 08.07.2011 08:53
Niedawno kupiłam maszynkę do lodów, to z chęcią skorzystam z przepisu.
Iwona43 28.06.2011 15:57
wygladają smakowicie:)musze wypróbować
novita26 26.06.2011 07:45
lody są super
novita26 25.06.2011 13:42
mniam
Natalia/tubisiek 21.06.2011 21:51
piękne!
Agnieszka_B 21.06.2011 10:31
Takich lodów nie potrafiłabym odmówić:)
aginaa 20.06.2011 13:29
super, tylko maszynki do lodow mi brakuje :)
Nina7 20.06.2011 08:39
Pięknie wyglądaj:)
Emilia22 20.06.2011 08:22
wyglądają świetnie
Małgorzata113 20.06.2011 08:11
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak