Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki do wszystkiego

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 75 dag
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki do wszystkiego

Pieczarki oczyścić i pokroić na plasterki. Wrzucić do garnka i zalać wodą, doprowadzić do wrzenia ( nie gotować). Odcedzić. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebulkę, dodać pieczarki i przyprawić do smaku. Dusić do miękkości. Pieczarki przygotowane w ten sposób wykorzystuję jako dodatek do drugiego dania, jako farsz do krokietów i naleśników, do nadziewania mięs, do zapiekanek, pizzy, podstawę sosu pieczrkowego ... Tak więc są to pieczarki do wszystkiego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 21.02.2013 18:58
super
Teresa19 24.06.2011 19:05
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak