Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina w piwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 1/2 kg
smalec 2 łyżki
pomidory 3 sztuki
seler naciowy 2 lodygi
piwo jasne 1/2 l
śliwki suszone 1 garść
natka pietruszki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w piwie

Śliwki moczymy w wodzie i kroimy, łodygi selera kroimy w kostke, pomidory w cząstki. Mięso kroimy w grubszą kostkę i podsmażamy na smalcu. Wszystkie składniki przekładamy do brytfanny, doprawiamy i dusimy około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tonia 08.12.2011 16:32
pycha
artur7 20.06.2011 08:01
mniam
iwa643 20.06.2011 06:32
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak