Sposób przygotowania

Masło utrzeć mikserem, dodać porcjami cukier puder. Wsypać makę, sól i szybko zagnieść ciasto. Z ciasta uformować kulę i podzielić ją na pół. Każdą kulę zawinąć w folię aluminiową i odstawić na godzinę do lodówki. Jedną część ciasta rozwałkować na grubość 4 mm. Foremkami wycinać kółka lub gwiazdki. Układać je na blaszce wyłożonej pergaminem. Na środku każdego ciasta rozsmarować dżem. Rozwałkować pozostałe ciasto. Wycinać ciasteczka o takim samym kształcie jak poprzednio. Mniejszą foremką wyciąć otwór. Ciasteczka z dziurką ułożyć na ciasteczkach z dżemem. Piec ok. 20 min. w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    pyszne te ciasteczka:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    fajniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    fajne :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moja babcia piekła taki ciastka z dziurką
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    przepyszne ciasteczka:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajne te ciastka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !