Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fondue serowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser gruyere 25 dag
ser ementaler 10 dag
żółtko jajek 2 szt
masło 1 łyzka
mleko skondensowane 10 łyżek
czosnek 1 ząbek
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fondue serowe

Naczynie do fondue natrzeć czosnkiem. Sery zetrzeć na tarce i przełożyć do naczynia, dodać masło i podgrzewać aż do rozpuszczenia. Połączyc żóltka z 2 łyżkami wody i mlekiem. Wymieszać z serem. Doprawić gałką muszkatołową oraz pieprzem. Maczać w nim kawałki pieczywa, warzyw lub wędlin.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 22.09.2013 07:46
super :)
olkaaa 01.04.2013 21:11
super pomysł
dorotka0000025 23.02.2013 16:16
brzmi pysznie
Natalia/tubisiek 16.01.2013 18:44
w sam raz dla mnie :)
Grazyna0211 28.11.2012 17:40
pychotka
misia53 21.06.2012 20:09
też bardzo lubię
alaaa 18.06.2012 15:26
uwielbiam,ten ciągnący się ser pycha
Dorian 01.05.2012 08:44
ekstra
Izabela28 07.09.2011 08:25
smaczne:)
Ania67 22.08.2011 08:20
rewelacja
marta1371 15.07.2011 21:39
Super
Gosia32
Gosia32 02.07.2011 11:17
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak