Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogóreczki bardzo ostre

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 7,5 kg
sól 10 łyżek
ocet 4 szklanki
cukier 1,5 kg
olej 24 łyżki
chili 10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ogóreczki bardzo ostre

Ogórki myjemy i bez obierania kroimy w paski, zasypujemy solą i odstawiamy na 6 godz.Następnie ogórki odsączamy. Z octu, oleju, cukru i chili gotujemy zalewę i gorącą wlewamy do ogórków. Mieszamy i odstawiamy na 12 godz. Po tym czasie ogórki przekładamy do słoików i mocno zakręcamy. Nie pasteryzujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 23.02.2013 15:35
rewelacja
Ewelina38 29.12.2011 14:07
dla mnie bomba, lubię na ostro
kate.500 27.09.2011 15:03
mimo, ze ogoreczki ostre, to komentarze beda lagodne... pychotka
krystyna24 14.08.2011 18:02
pycha
IKrakowianka 20.06.2011 22:52
fajny pomysł z tym chili

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak