Sposób przygotowania

Ogórki myjemy i bez obierania kroimy w paski, zasypujemy solą i odstawiamy na 6 godz.Następnie ogórki odsączamy. Z octu, oleju, cukru i chili gotujemy zalewę i gorącą wlewamy do ogórków. Mieszamy i odstawiamy na 12 godz. Po tym czasie ogórki przekładamy do słoików i mocno zakręcamy. Nie pasteryzujemy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    fajny pomysł z tym chili
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    krystyna24

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    mimo, ze ogoreczki ostre, to komentarze beda lagodne... pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    dla mnie bomba, lubię na ostro
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !