Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mostek cielęcy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mostek cielęcy 1 kg
bułka 1 szt
jajko 1 szt
papryka 1 szt
marchew 1 szt
mleko
sól
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Mostek cielęcy

Mięso rozdzielić nożem aby utworzyła się kieszeń, odciąć żeberka, natrzeć solą i pieprzem. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, paprykę pokroić w kostkę. Paprykę wymieszać z marchewką, bułką, żółtkiem i łyżką masła, dodać pianę z białek i doprawić solą i pieprzem. Do kieszeni włożyć farsz, zszyć boki i obsmażyć. Mięso ułożyć na blaszce, polać masłem ze smażenia i kilkoma łyżkami wody. Piec 80 min. Polewać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 18.11.2012 13:10
super
kate.500 19.10.2012 15:14
super
barbara11561 06.08.2012 18:05
super obiadek
Andysz 14.05.2012 14:33
mniam mniam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak