Sposób przygotowania

Jarzębinę zamrozić, przełożyć do wrzącej wody, odsączyć i smażyć wraz z miodem przez ok. 2 godziny. Wino wymieszać z łyżką miodu, gożdzikami, liściem laurowym, solą i pieprzem. Posmarować mięso i odstawić na 24 godziny. Piec ok. 90 min. w temp. 200 stopni, obłożyć jarzębiną.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    ciekawy przepis, nie jadłam jeszcze wieprzowiny z jarzębiną:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajne !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    super pomysł, tak jeszcze nie robiłam ... nawet nie pomyślałam o tym ...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pysznosc
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Dodatek jarzębiny lub żurawiny do mięsa to super :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    ciekawy pomysł nigdy nie robiłam nic z dodatkiem jarzębiny
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    jarzębiny jeszcze nie stosowałam w kuchni
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    świetny przepis
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    intrygujące

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !