Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z jarzębiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jarzębina 0,5 kg
miód 6-7 łyżek
sól
wieprzowina 2 (bez kości)
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Goździki całe Prymat 4 szt
wino białe wytrawne 1 szk

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z jarzębiną

Jarzębinę zamrozić, przełożyć do wrzącej wody, odsączyć i smażyć wraz z miodem przez ok. 2 godziny. Wino wymieszać z łyżką miodu, gożdzikami, liściem laurowym, solą i pieprzem. Posmarować mięso i odstawić na 24 godziny. Piec ok. 90 min. w temp. 200 stopni, obłożyć jarzębiną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 12.10.2013 07:40
intrygujące
Katarzyna59 11.06.2013 07:27
świetny przepis
kuklik 30.03.2013 16:22
jarzębiny jeszcze nie stosowałam w kuchni
olkaaa 25.03.2013 07:30
bardzo ciekawe
Grazyna0211 07.12.2012 11:39
ciekawy pomysł nigdy nie robiłam nic z dodatkiem jarzębiny
barbara11561 24.11.2012 15:29
Dodatek jarzębiny lub żurawiny do mięsa to super :)
Dorian 09.10.2012 18:49
pysznosc
Ewelina38 10.01.2012 13:45
super pomysł, tak jeszcze nie robiłam ... nawet nie pomyślałam o tym ...
Wacław 30.12.2011 16:52
fajne !
Izabela28 21.06.2011 14:01
ciekawy przepis, nie jadłam jeszcze wieprzowiny z jarzębiną:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak