Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń mięsny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
jajko 1 szt
papryka zielona 1 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
bułka 1 szt
cebula 1 szt
sól
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń mięsny

Bułkę namoczyć i odcisnąć. Mięso wyrobić z jajkiem i doprawić solą i pieprzem. Paprykę pokroić w kostkę i połączyć z masą. Cebulę posiekać, podsmażyć i połączyć z masą. Formę budyniową wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą, napełnić masą, zamknąć i gotować 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 25.03.2013 07:28
muszę spróbować
barbara11561 03.10.2012 10:05
świetny pomysł,tak jeszcze nie robiłam ale wypróbuję :)
alaaa 18.06.2012 15:23
czegoś takiego nie znałam,,
kuklik 16.03.2012 10:31
mnie też zaintrygowało
Ewelina38 01.01.2012 12:31
nigdy czegoś takiego nie jadłam ale bardzo interesująco się zapowiada i koniecznie muszę spróbować :)
m1monika 25.09.2011 10:15
pychotka
smakoszek 19.09.2011 18:12
bardzo ciekawe
Ania67 02.08.2011 13:35
tego nie znałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak