Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowo-pomarańczowy deser na zimno.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka pomarańczowa
mleko 200 ml
cukier 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżeczek
wrzątek 500 ml
woda 125 (gorąca)
truskawki świeże 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowo-pomarańczowy deser na zimno.

Galaretkę rozpuszczamy w 500ml wrzątku dokładnie mieszając. Przelewamy do pucharków i odstawiamy do zastygnięcia. Truskawki myjemy, szypułkujemy i wkładamy do pojemnika a następnie zasypujemy cukrem i dokładnie miksujemy blenderem. W połowie szklanki gorącej wody rozpuszczamy żelatynę i dolewamy do truskawek, dokładnie mieszamy. Wylewamy przygotowane truskawki na zastygniętą galaretkę w pucharkach i ponownie odstawiamy do zastygnięcia. Ubijamy bitą śmietanę zgodnie z instrukcją na opakowaniu w 200ml mleka i kładziemy porcję na każdym deserku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaa 09.12.2011 10:31
mniaamm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak