Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone kajzerki z farszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kajzerki 5 szt
mleko 0,5 l
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
mąka 1 szklanka
jajko 2 szt
pieczarki 30 dag
mięso mielone 30 dag
cebula 1 szt
żółty ser 15 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone kajzerki z farszem

Kajzerki przekrawamy wzdłuż na pół i wydrążamy miąższ. Mleko wlewamy na głęboki talerz i układamy kajzerki skórką do dołu. Jajka roztrzepujemy ze szczyptą soli. Przygotowujemy farsz: pieczarki i cebulę obieramy, ścieramy na tarce i podsmażamy na oleju aż woda wyparuje.Dodajemy mięso mielone, doprawiamy do smaku i podsmażamy przez ok. 10 min.Odstawiamy do przestygnięcia a następnie dodajemy starty żółty ser.Dokładnie mieszamy.Farszem napełniamy połówki kajzerek, składamy na pół i zlepiamy tak jak pierogi.Panierujemy w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak