Sposób przygotowania

Kajzerki przekrawamy wzdłuż na pół i wydrążamy miąższ. Mleko wlewamy na głęboki talerz i układamy kajzerki skórką do dołu. Jajka roztrzepujemy ze szczyptą soli. Przygotowujemy farsz: pieczarki i cebulę obieramy, ścieramy na tarce i podsmażamy na oleju aż woda wyparuje.Dodajemy mięso mielone, doprawiamy do smaku i podsmażamy przez ok. 10 min.Odstawiamy do przestygnięcia a następnie dodajemy starty żółty ser.Dokładnie mieszamy.Farszem napełniamy połówki kajzerek, składamy na pół i zlepiamy tak jak pierogi.Panierujemy w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !