Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z sosem aioli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska
ogórek
papryka czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z sosem aioli

# 1/2 niedużej kapusty pekinskiej
# 1/2 ogórka salatkowego
# 1/2 papryki
# bazylia
# sos aioli

Wykonanie:
Kapustę poszatkować . ogórka pokroić w kostkę lub w półplasterki, paprykę drobniutko też posiekać . Listki bazylii pokroić w paseczki i wszystko razem wymieszać. Połączyć z sosem aioli i poczekać aż się składniki przegryzą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 30.09.2013 23:25
co to za sos aioli?
alaaa 30.08.2012 21:08
surówka wygląda smacznie ,ale nie znam tego sosu aioli,,
IZABELA29 14.05.2012 08:14
bardzo smaczne smaczki
Natalia/tubisiek 08.01.2012 22:02
takiego sosu nigdy nie próbowałam, a sałatka jest super :)
kuklik 20.11.2011 07:31
apetyczna
barbara11561 07.07.2011 03:11
bardzo apetyczna:)
Agnieszka_B 22.06.2011 06:29
Koniecznie muszę zrobić taką surówkę - zapowiada się smacznie:)
Katarzyna/kate1980 21.06.2011 22:43
ciekawe
ben-ka 20.06.2011 07:50
pomysłowo to zrobiłaś.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak