Sposób przygotowania

Owoce umyć. Sos: Truskawki włożyć do garnka, posypać cukrem waniliowym i wstawić na mały ogień. Podgrzewać, często mieszając, by puściły sok. Do smaku dosypać cukru, większe truskawki delikatnie rozgnieść. Zostawić do ostygnięcia.
Morele umyć i pokroić, wyciąć pestki. Do salaterek (lub pucharków) wkładać kostki arbuza (bez pestek) i moreli. Polać sosem i posypać cukrem cynamonowym.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczna
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    lekki i przepyszny deser!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Lubię takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !