Sposób przygotowania

Żółtka z 4 jajek ubić z 1 szklanką cukru na puch. Dodać do tego jogurt, mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem, mąkę kartoflana oraz olej i dokładnie wymieszać. Pianę ubić na sztywno( można dodać do niej szczyptę soli). Do otrzymanej masy dodać płatki czekoladowe i na koniec pianę. Delikatnie wymieszać. Piec w temperaturze 180 stopni ok. 45 minut. Ciasto wystudzić i przekroić na połowę.
Ser zmiksować z żółtkiem, cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i aromatem. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wrzącej wody. Z 2 białek ubić sztywną pianę. Do masy serowej wlać ostudzoną żelatynę i na koniec delikatnie wymieszać z pianą. Włożyć do lodówki na kilka minut. Kiedy masa zacznie się zsiadać wylać na ostudzone ciasto 2/3 całości- ponownie włożyć na kilka minut do lodówki. Następnie przykryć druga połową ciasta- lekko docisnąć. Można polać po wierzchu cienką warstwą masy serowej i polewą czekoladową- dobrze schłodzić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    jestem łasuchem i jak widzę takie pyszności to ślinka mi leci;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    Też lubię takie ciacha zwłaszcza tak na deser do kawusi :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Pysznie się prezentuje:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    rewelacyjne, aż ślinka leci
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Wygląda zniewalająco
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    wygląda smakowicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    też bym się skusiła :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo smacznie wygląda
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo smaczne i ładne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aneta2604

    wygląda bardzo apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !