Sposób przygotowania

Olej mieszamy z solą, pieprzem,papryką,rozmarynem, majerankiem i przeciśnietym przez praskę czosnkiem. Marchewki obieramy, jeśli są grube przecinamy wzdłuż na pół.Schab myjemy, osuszamy. Ostrym, długim nożem w środku mięsa wydrążamy otwór na całej długości schabu.W otwór wkładamy marchewki.Mięso smarujemy przygotowaną marynatą z oleju i przypraw i odstawiamy do lodówki na ok. 4 godz. Po tym czasie mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez ok. 2 godz. w piekarniku w temp. 190 stopni C.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Marchewką jeszcze schabu nie nadziewałam. Mięso świetnie się prezentuje.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    smacznie wyglada
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    apetyczny schabik :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Rewelacyjny pomysł! Chętnie kiedyś zrobię taką wersję schabu
  • 1
    original
    Opublikowano

    w mojej kuchni

    fajny pomysł z nadzieniem
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    ładnie wygląda :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !