Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pijany arbuz

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

arbuz waga ok.5kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pijany arbuz

Owoc ustawić i wyciąć otwór (wielkości szyjki butelki) ostrym i długim nożem w miejscu "korzonka". W dziurkę włożyć butelkę z alkoholem i ostrożnie wlewać. Schować do lodówki na kilka godzin - Najlepiej ustawić butelką do góry niech spokojnie owoc się upaja:) Po kilku godzinach (najlepiej trzymać całą noc) wyjąć i pokroić w plastry. Idealny na wieczorne kameralne spotkania;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 02.06.2012 14:19
ciekawy pomysł
Wacław 23.08.2011 11:55
oryginalny pomysł,brawo !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak