Sposób przygotowania

Posiekać wszystkie składniki ciasta nożem, a następnie zagnieść ciasto i włożyć na pół godziny do lodówki. Ciastem wylepić dno formy o wymiarach 21x32 cm. Ponakłuwać widelcem.
Do środka włożyć arkusz papieru do pieczenia, wsypać fasolki przeznaczone wyłącznie do pieczenia.

Piekarnik rozgrzać do temperatury 180*C. Piec ciasto 15 minut, następnie ostrożnie usunąć pergamin oraz fasolki. Piec kolejne 5 minut. Odstawić do przestygnięcia.

Ananasa odsączyć na sicie z syropu i pokroić na małe kawałki.
Rabarbar umyć, oczyścić z włókien, pokroić na kawałki o długości 2 cm, wymieszać w misce z trzema łyżkami cukru i odstawić na 2-3 godziny, aby puścił sok. Następnie odsączyć na sitku.

Wystudzony spód ciasta posypać wiórkami kokosowymi, wyłożyć rabarbar wymieszany z ananasem. Wstawić do nagrzanego do 170*C piekarnika i piec 30 minut. Ciasto wyjąć i odstawić do wystudzenia.

Galaretkę rozpuścić w półtora szklanki wrzątku. Tężejącą galaretkę rozprowadzić na wystudzonym cieście. Odstawić do zastygnięcia.

Ugotować budyń, odstawić do wystygnięcia nakrywając garnek folią spożywczą lub często mieszając, aby nie zrobił się na nim kożuch.

Śmietanę kremówkę ubić z łyżką cukru. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości wrzątku, jeszcze ciepłą dodać do zimnego budyniu, całość cały czas miksując. Dodać bitą śmietanę i wszystko delikatnie połączyć. Rozprowadzić krem na zastygniętej galaretce. Udekorować kolorową posypką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    pychaa
  • 2
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Rabarbar, truskawki, ananasy - zapowiada się ciekawie i bardzo ładnie wygląda.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    fantastyczny!
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    apetyczny;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pyszniutki, aż ślinka cieknie na takie słodkości
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    musi być pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    świetne ciacho!
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    zdjęcia robią wrażenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dziękuję.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Pycha - widzę tutaj kolejnego Doradcę smaku miesiąca i coś mi się zdaje, że to już niebawem - Trzymam kciuki! :)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    torcik sliczny ,smakowity
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Już dodaję do ulubionych:)
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    śliczie wugląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    wygląda bardzo ładnie,nie łączyłam jeszcze rabarbaru z ananasem
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Moim zdaniem takie połączenie bardzo dobrze pasuje, polecam.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawe połączenia, ciasto wygląda pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    wygląda rewelacyjnie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    apetyczne ciacho w sam raz na upaly
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    fajnutki,pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo apetyczny ten torcik !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !