Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka z nutą pomarańczy nadziewana daktylami i rodzinkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
skórka z pomarańczy kandyzowan 100 gram
czosnek ząbki 3 ząbki
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka z nutą pomarańczy nadziewana daktylami i rodzinkami

Szynkę umyć, rozciąć tak by powstał cienki duży płat. Natrzeć mięso solą, pieprzem i skórką pomarańczy, na środku ułożyć daktyle i rodzynki i zwinąć ciasno roladę. Na wierzch natrzeć czosnkiem i przyprawą do pieczeni, zawinąć w folię by roladasię nie \"rozeszła\" i piec w 200 stopniach ok godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 15.07.2012 22:57
ciekawie
agunesu 31.01.2012 23:16
mniaaaaaaam!
motomaniak 04.01.2012 15:14
super
misiek123 11.12.2011 17:04
super
teresa18 05.11.2011 17:29
świetna
usmiech 10.10.2011 17:08
smacznie wygląda
Chojłówna 07.10.2011 14:02
uwielbiam takie połączenie
piotereq 09.07.2011 11:17
super
motomaniak 03.07.2011 12:43
wyglada przepysznie
Misiek1 20.06.2011 14:24
Szynka z takim nadzieniem ... Rewelacja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak