Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka paprykowo-cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 2 kg
cebula 1/2 kg
cukier 25 dag
woda 1 1/2 l
ocet 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka paprykowo-cebulowa

Paprykę kroimy w paseczki, cebulę kroimy w krążki. Warzywa osobno zasalamy i odstawiamy na 2 godziny.
Z pozostałych składników zagotowujemy zalewę i przekładamy do niej cebulę i paprykę. Gotujemy na półmiękko. Przekładamy do słoików i pasteryzujemy 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 19.06.2011 21:58
robię podobną jest pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak