Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki majonezowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka wrocławska 0,5 szkl
mąka ziemniaczana 0,5 szkl
cukier 0,5 szkl
majonez 180 ml
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
olejek cytrynowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki majonezowe

Jajka utrzeć z cukrem, dodawać kolejno mąkę ziemniaczaną, mąkę wrocławską ,majonez i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać mikserem do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodać olejek i jeszcze raz wymieszać ( olejek może być różnego smaku ).
Dla uzyskanie dodatkowego efektu można część ciasta wymieszać z kakao. :)
Ciasto wykładamy do papierowych foremek, do wysokości 2/3 foremki. Piec w temp 180`C ok 30 - 40 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 16.11.2012 21:21
smaczne ale ile jajek trzeba dać?
Gosia40 20.06.2011 14:27
Pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak