Sposób przygotowania

Ciasto na spód tarty :
do mąki wrzucić masło, posiekać nożem na jak najdrobniejsze kawałki, dodać wodę, olej, sól i wyrobić ręką. Ciasto po chwili będzie odchodzić łatwo od palców, wtedy uformować kulę i odstawić do lodówki na ok godz.

Na wyłożoną ciastem formę wyłożyć uprzednio podsmażone i doprawione mięso. Kładziemy warstwami paprykę skrojoną w kosteczkę, plasterki cebuli i żółty ser. ( mięso mielone podsmażamy z pomidorami z puszki i doprawiamy przyprawą do zapiekanek ).

Na wierzch możemy poukładać plasterki sera i również posypać przyprawą do zapiekanek.

Nagrzać piekarnik do temp 200`C i zapiekać ok 35-40 min.

PYCHA!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !