Sposób przygotowania

Składniki

* 2 pojedyncze piersi z kurczaka
* 1 opakowanie marynaty w płynie (marynata Szlachecka)
* 2 gałązki bazylii (posiekanej)
* 2 gałązki natki pietruszki (posiekanej)
* sól,pieprz(niekoniecznie)


Pyszne ,aromatyczne miesko z piekarnika-Polecam :-)
Etapy przygotowania

Piersi kurczaka myjemy-wycieramy ręcznikiem papierowym. Gorę mięska nacinamy w kratkę.
Wkładamy do miseczki ,do tego wlewamy naszą marynatę. Porządnie wcieramy z kazdych stron.
Przykrywamy miseczkę talerzykiem bądż folią aluminiową i odkładamy do laodówki na całą noc żeby dobrze nam miesko przeszło.
Po tym czasie wykładamy pierś na blaszkę z kratką,posypujemy zieleninką,przykrywamy. Rozgrzewamy piekarnik do 180*C i pieczemy 1h.Po godzinie pieczenia odkrywamy pokrywę i podpiekamy z 10-15 minut do zarumienienia się i gotowe.

SMACZNEGO . . . . .

Podajemy z czym kto lubi :)
Ja podłam z ziemniaczkami i sałatka z pomidorów :-)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    zastanawiam się tylko czy 1 godzina i 15 min. to nie za długo na piersi z kurczaka? chociaż to chyba zależy od ich wielości...
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    nie ,nie za długo bo to pod przykryciem,,wyszło akurat takie soczyste w srodku :-) no i na srodkowej półce piekłam tak że nie było problemu ;-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    godzinę to nigdy nie trzymałam ale wyglądają apetycznie i podane w efektowny sposób
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Mniam,pychota.Mam ochotę sięgnąć po jedno mięsko.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Rarytas dla mięsożerców.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !