Sposób przygotowania

Sos:
Truskawki przebrać, oderwać szypułki, włożyć do garnka, posypać cukrem waniliowym i wstawić na mały ogień. Podgrzewać, często mieszając, by puściły sok. Do smaku dosypać cukru, większe truskawki delikatnie rozgnieść. Odstawić.

Jajka rozkłócić,wymieszać z cukrem pudrem,wlać kefir,roztopione masło,mąkę i proszek do pieczenia.Wymieszać i nakładać łyżkami porcje na rozgrzany olej, smażyć placki. Podawać polane sosem.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Smakują pewnie jeszcze lepiej niż wyglądają:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Pysznie wyglądają.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !