Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z syropem truskawkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4
masło 50g
mąka 220g
proszek do pieczenia łyżeczka
cukier puder 2 łyżki
cukier waniliowy
kefir 3 łyżki
truskawki
cukier
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z syropem truskawkowym

Sos:
Truskawki przebrać, oderwać szypułki, włożyć do garnka, posypać cukrem waniliowym i wstawić na mały ogień. Podgrzewać, często mieszając, by puściły sok. Do smaku dosypać cukru, większe truskawki delikatnie rozgnieść. Odstawić.

Jajka rozkłócić,wymieszać z cukrem pudrem,wlać kefir,roztopione masło,mąkę i proszek do pieczenia.Wymieszać i nakładać łyżkami porcje na rozgrzany olej, smażyć placki. Podawać polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 01.07.2011 12:52
pychota
Beatris 01.07.2011 09:57
Pysznie wyglądają.
aguus 20.06.2011 19:00
Smakują pewnie jeszcze lepiej niż wyglądają:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak