Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój sos aioli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kajzerka
olej roślinny
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Mój sos aioli

# 1/2 kajzerki
# 1/2 szklanki mleka
# 1 żółtko
# 1 łyzka majonezu
# 1/2 szklanki oleju
# sok z cytryny
# 4 ząbki czosnku
# sól
# pieprz


Wykonanie:
Pól kajzerki namoczyć w mleku. Czosnek zmiażdzyć z odrobiną soli . Rozmokniętą bułkę odcisnąć lekko i wraz z żółtkiem, czosnkiem i łyżką majonezu zmiksować w rozdrabniaczu .Następnie dodać olej i trochę soku z cytryny i miksować ponownie . doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.Powstanie bardzo puszysty i nie tłusty krem niczym majonez.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 30.12.2012 11:42
fajny
alaaa 30.08.2012 21:11
ciekawy ten sos,nigdy z kajzerki sosu nie robiłam
barbara11561 22.01.2012 08:20
bardzo ciekawy sosik
Ania67 19.11.2011 08:53
świetny- polecam
Ewa111 20.10.2011 19:36
ciekawy sos
IKrakowianka 29.09.2011 21:48
bardzo fajny!
eli_555 29.08.2011 23:34
lubię taki sosik
Ewa111 23.08.2011 22:01
ciekawy ten sosik
RenataZ-et 30.07.2011 23:34
podoba mi się ten Twój sos :)
matii6 22.07.2011 20:14
ale pomysł,,,
Anna169Hosz 20.06.2011 23:44
Nigdy nie jadłam takiego sosu, muszę wypróbować.
ben-ka 20.06.2011 07:48
A to ciekawe!:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak