Sposób przygotowania

# 1/2 kajzerki
# 1/2 szklanki mleka
# 1 żółtko
# 1 łyzka majonezu
# 1/2 szklanki oleju
# sok z cytryny
# 4 ząbki czosnku
# sól
# pieprz


Wykonanie:
Pól kajzerki namoczyć w mleku. Czosnek zmiażdzyć z odrobiną soli . Rozmokniętą bułkę odcisnąć lekko i wraz z żółtkiem, czosnkiem i łyżką majonezu zmiksować w rozdrabniaczu .Następnie dodać olej i trochę soku z cytryny i miksować ponownie . doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.Powstanie bardzo puszysty i nie tłusty krem niczym majonez.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    A to ciekawe!:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Nigdy nie jadłam takiego sosu, muszę wypróbować.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    ale pomysł,,,
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    podoba mi się ten Twój sos :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy ten sosik
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    lubię taki sosik
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo fajny!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy sos
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetny- polecam
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo ciekawy sosik
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ciekawy ten sos,nigdy z kajzerki sosu nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !