Sposób przygotowania

biszkopt: jajka zmiksować z cukrem waniliowym i kryształem następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i piec 30 min.masa 1: galaretkę truskawkową rozpuścić w połowie szklanki wrzącej wody.1,5 szklanki śmietany zmiksować na sztywno i dodać 2 łyżki cukru i tężejącą galaretkę i wylać na biszkopt i wstawić do lodówki.masa 2 : galaretkę agrestową rozpuścić w połowie szklanki wrzącej wody,śmietanę ubić z cukrem i dodać tężejącą galaretkę i chwilę ubijać i wylać na tamtą masę.na to ułożyć umyte truskawki a na wierzch rozpuścić 2 galaretki truskawkowe w 3 szklanki wody i tężejące wylać na placka.placek trzymać w lodówce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    justyna54

    sezonowe smaczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    justyna54

    sezonowe smaczne ciasto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    ciasto w sam raz na sezon truskawkowy:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny placek,najlepiej smakuje ze świeżych truskawek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ślinka cieknie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Wygląda bardzo apetycznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    fajnie wygląda i pewnie świetnie smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    oj pyszny smietanowiec, wyglada bbb apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    wygląda rewelacyjnie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    V_kuchareczka

    pyszniutki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !