Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos cebulowo-majonezowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez 3/4 szklanki
cebula dymka ze szczypiorkiem 2
pęczek posiekanego szczypiorku
wino białe wytrawne 0/5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos cebulowo-majonezowy

Cebulki obrać,opłukać,drobno posiekać,wrzucić do wrzącego wina i gotować na małym ogniu,póki połowa wina nie odparuje.Odstawić do wystygnięcia,a następnie połączyć z majonezem i szczypiorkiem.Dokładnie wymieszać,przyprawić solą i pieprzem,wstawić do lodówki na 2-3 godziny.Podawać do pieczonych zimnych mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 12.07.2012 18:25
zapowiada się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak