Sposób przygotowania

Galaretkę przygotowujemy wg przepisu ale żeby się nam szybciej stężała dodajemy mniej wody, i pozostawiamy do wystygnięcia.

Bitą śmietanę również przygotowujemy wg przepisu jaki znajduje się z tyłu opakowania (niepełna szkl mleka, wsypujemy śmietanę i ubijamy ).

Truskawki kroimy na kosteczkę ,a część na połówki , które posłużą nam do ozdobienia pianki :)

Kiedy zobaczymy, że galaretka tężeje dodajemy do niej ubitą wcześniej śmietanę i mieszamy do całkowitego połączenia się składników. Dodajemy pokrojoną truskawkę i delikatnie mieszamy.

Na dnie tortownicy układamy gofry lub biszkopty (jak kto woli ) i wylewamy piankę.
Dekorujemy połówkami truskawek i odkładamy do lodówki na jakieś40 min.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !