Sposób przygotowania

Dwa ogórki odłożyć, a resztę obrać i drobno pokroić. Odłożone ogórki pokroić wzdłuż nożem szczelinowym w cienkie plasterki, oprószyć solą i odstawić w chłodne miejsce. Do drobno pokrojonych ogórków dodać twarożek i gęstą śmietanę oraz pół pęczka koperku. Zmiksować na krem. Przyprawić. Podłużną formę keksową wyłożyć przeźroczystą folią. W niej ułożyć osączone paski ogórków tak, aby jeden lekko nachodził na drugi. Masę serową połączyć z rozpuszczoną żelatyną, ubitą śmietaną oraz pianą z białka. Połowę masy wymieszać z rzodkiewką pokrojoną w słupki, zaś resztę połączyć z posiekaną miętą. Obie masy umieścić w formie. Przykryć zwisającymi ogórkami. Ochładzać przez noc.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !