Sposób przygotowania

w naczyniu ubić białka z cukrem na sztywno dodać żółtka wymieszać,w oddzielnym naczyniu wymieszać mąki z proszkiem do pieczenia przesiać dodać do ubitych jajek wymieszać delikatnie łyżką i wylać na blachę wyłożoną papierem upiec w temp.180st.ok.20min.wyjąć wystudzić i przekroić na 3 placki,ugotować budynie w/g przepisu na opakowaniu ale w litrze mleka jeśli będą na 1/2litra jeden przestudzić dodać masło lub margarynę wymieszać na jednolitą masę do blachy włożyć placek i wylać masę budyniową przykryć drugim plackiem i wylać ubitą na sztywno śmietanę ze śmietanfiksami przykryć ostatnim plackiem i po wierzchu rozprowadzić rozpuszczoną masę krówkową w kąpieli wodnej posypać posiekanymi drobno orzechami i polać polewą czekoladową może być gotowa,odstawić do schłodzenia.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    apetyczne...
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Pysznie się prezentuje:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Placuszek wygląda wspaniale.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    ale pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    oj,lubie takie smakołyki :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !