Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz warzywno miesny do kaszy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 mały
kalafior 1/4 sztuki
marchew 2 sztuki
fasolka szparagowa 20 dkg
mięso od szynki 50 dkg
olej 2 łyżki
mąka 5-6 łyżek
śmietana 3 łyzki
kostka mięsna 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz warzywno miesny do kaszy

Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie przekładamy do garnka z wodą i kostką mięsną/bulionową gotujemy aż będzie miękkie pod koniec dodajemy warzywa i gotujemy razem do miękkości zaprawiamy/zagęszczamy mąka wymieszana ze śmietaną i wodą. Podajemy z kaszą lub ryżem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak