Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z ryżem i koperkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 100 gram
mięso mielone 0.5 kg
bulion 0.5 litra
jajko 1 sztuka
olej 4 łyżki
Koperek suszony Prymat 2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z ryżem i koperkiem

Mięso mieszamy z ryżem jajkiem i przyprawa do mielonego oraz z koperkiem formujemy kulki obsmażamy na patelni z gorącym olejem z każdej strony po czym wkładamy do gorącego bulionu i gotujemy 10-15 minut. Podajemy z sosem koperkowym lub zapieczone z zółtym serem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak