Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pilaw po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 szk
rosół warzywny 3 szk
bakłażan 1 szt
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
czosnek 3 ząbki
sól
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pilaw po grecku

W teflonowym garnku rozgrzać oliwę i smażyć ryż na złoty kolor. Zalać wrzącym rosołem i gotować do momentu aż ryż wchłonie rosół. Dodać koncentrat pomidorowy, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojonego w kostkę bakłażana. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podsmażyć. Wstawić garnek do nagrzanego piekarnika i zapiekać 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 12.09.2013 08:34
muszę sam spróbować :)
caralajna 17.08.2013 07:36
brzmi smacznie
Wafelek2601 06.07.2013 12:38
smaczna kolacja
olkaaa 27.03.2013 07:29
extra przepis
Grazyna0211 07.02.2013 16:41
smaczne danie
smakoszek 26.10.2012 16:09
pyszne
barbara11561 15.07.2012 10:48
extra danie
alaaa 16.06.2012 22:00
lubię to danie
eli82 01.04.2012 11:13
fajne
Mariusz10 24.09.2011 23:17
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak