Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos koperkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koperek 1,5 pęczka
śmietana 4 łyżki
mąka 6-8 łyżek
bulion 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Sos koperkowy

Koperek dokładnie opłukać i pokroić bardzo drobno, wsypać do gorącego bulionu i gotować około 1 minuty. Odlać 100ml bulionu i przestudzić dodać do niego mąkę i śmietanę dobrze wymieszać i wlać do bulionu gotować chwilę aż zgęstnieje

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak