Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet ze śledzi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 0,5 kg
mleko 0,5 szk
cebula 3 szt
jajko 2 szt
margaryna 3 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet ze śledzi

Fasolę namoczyć na noc i ugotować w tej samej wodzie co się moczyła. Matiasy wymoczyć w mleku przez 2 godziny. Cebulę posiekać i podsmażyć. Fasolę, cebulę i matiasy zmielić. Utrzeć z jajkami i przyprawami na jednolitą masę. Formę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Przełożyć masę. Wstawić do nagrzanego piekanika i piec 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 26.03.2013 07:33
jeszcze nie jadłam
Grazyna0211 10.12.2012 11:01
ciekawy pomysł
kuklik 06.12.2012 08:21
zaskoczył mnie ale pozytywnie
barbara11561 26.09.2012 20:33
też jestem ciekawa końcowego smaku:)
alaaa 16.06.2012 22:03
odważne połączenie
aacaac 10.03.2012 12:04
mniam
Wafelek2601 03.02.2012 21:37
ciekawe
Monika120 09.07.2011 12:01
Ja równiez,ale przepis ciekawy:0
m1monika 28.06.2011 13:50
ciekawe jak smakuje, bo nigdy nie jadłam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak