Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 40 dag
kurki 15 dag
marchew 1 sztuka
sok z cytryny 1 łyżeczka
rosół 1/4 l
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
natka pietruszki 2 łyżeczki
pieprz
sól
wino czerwone wytrawne 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina w galarecie

Zelatynę rozpuszczamy. Mięso zapiekamy, kurki blanszujemy, marchew gotujemy. Wszystko kroimy w kostkę i mieszamy z winem, sokiem z cytryny, przyprawami. Foremki zalewamy (spód) galaretą i schłądzamy w lodówce. Po zastygnięciu układamy farsz (grzyby, mięso, marchew). Zalewamy galaretą. Wstawiamy do lodówki by zastygło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak