Sposób przygotowania

Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać proszek wymieszany z mąką. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy i piec około 25 minut w temperaturze 170 stopni. Ostudzić i przekroić na dwie części. Placki nasączyć przegotowaną wodą z aromatem migdałowym. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać cukier i dusić na małym ogniu przez 20 minut. Ostudzić, dodać cynamon i wyłożyć na pierwszą część biszkoptu. Następnie jabłka przykryć drugą czścią biszkoptu. Orzechy zmielić, zalać gorącym mlekiem i wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, dodając wystudzone orzechy włoskie. Masę przełożyć na drugą część biszkoptu. Ciasto polać polewą czekoladową.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !