Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie .Studzimy i przeciaskamy przez praskę. Wbijamy jajko, odrobinę solimy i dokładnie zagniatamy. Ciasto dzielimy na cztery równe części. Jedną część wyciągamy i w te miejsce wsypujemy tyle samo mąki ziemniaczanej. Ponownie zagniatamy. Z powstałego ciasta formujemy średniej wielkości kluski. Do większego garnka nalewamy połowę wody i solimy. Gdy woda zacznie się gotować wrzucamy kluski i zmniejszamy gaz. Gotujemy na małym ogniu około 20 minut. Podajemy z mięsem i sosem pieczeniowym.

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo dobre , lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    uwielbiam kluseczki domowej roboty!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika58

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo lubię
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    lubię takie kluski
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    pyszne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Róża1

    też robię kluseczki na niedzielę:-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo je lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !