Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z woda,wlać do szklanego słoika lub kamiennego garnka,dodać czosnek.Postawic w ciepłym miejscu,Gdy żur ukisnie ma smak kwaakowaty i przyjemny zapach.Uzywac do sporzadzania potraw.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Przydatny przepis
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto go zapamiętać
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetny!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    super;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    tak, bardzo przydatny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    zakwas własnej roboty najlepszy na żurek :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    moja babcia tak robiła:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    jeszcze do tego kromka razowego chleba i zakwas pysznie się kisi...
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny przepis
  • 4
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    potrzebny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    musi być bardzo dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    trzeba go w pamieci umiescic;p
  • 3
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    lubię żurek ale nigdy nie kisiłam ile mniej więcej trzeba czekać az się ukisi
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    około tygodnia,zalezy to głównie od temperatury pomieszczenia
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    nigdy nie kisiłam zuru, czas najwyższy wyprobowac
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    taki najlepszy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha , domowy najlepszy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    zero roboty i jest dobry
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    dobry przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    muszę kiedyś spróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    oj nie przepadam
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    szukałam takiego przepisu, super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    sama nie robię chyba czas zacząć.
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    oj taki żurek najlpeszy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    też taki robimy w domu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Granita

    bardzo przydatny przepis i wiedza-czas żur nastawić,nigdy wcześniej tego nie robiłam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    domowy najlepszy
  • 2
    original
    Opublikowano

    malina

    też tak kiszę
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Własnoręcznie zrobiony jest najlepszy.
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    Uwielbiam taki
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo dawno nie kisiłam żuru:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przydatny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    Domowy jest najlepszy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !