Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ravioli z dynią

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1/2 kg
jajko 4 sztuki
sól szczypta
Farsz:
ser ricotta 20 dag
zielona pietruszka
parmezan starty 2 łyżki
żółtko jajek 1 sztuka
sól
pieprz
dynia 40 upieczona
woda 4 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Ravioli z dynią

Dynię rozgnieść razem z serkiem risotta widelcem. Dodać żółtko, parmezan, posiekaną zieloną pietruszkę. Doprawić do smaku. Gdyby farsz był zbyt wilgotny dodać trochę bułki tartej.
Z podanych składników, zagnieść ciasto, podzielić na dwie części, rozwałkowywać. Jedną cześć posmarować białkiem. Układać na niej małe porcje farszu mniej więcej co 4 cm. Przykryć drugim płatem ciasta, docisnąć cisto dookoła farszu. Radełkiem rozcinać ciasto na kwadratowe pierożki. Wrzucać partiami na osolony wrzątek. Po wypłynięciu na wierzch, gotować jeszcze 2-3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 12.05.2013 12:56
ale wyśmienite jest

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak