Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiewiórka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 4 sztuki
cukier 1 szklanka
olej ½ szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cynamon Prymat 1 łyżeczka
orzechy włoskie 1 szklanka
jabłka 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Wiewiórka

Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę proszek do pieczenia i cynamon. Miksując pomału wlewać olej. Jabłka pokroić. Ciasto wymieszać z orzechami i jabłkami. Wylać na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blachę. Piec ok. 30 min w temp. 200°.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak